Eikö se Oltermanni ole niin kiinteää että sitä voisi raastaa muovipusseihin
ja säilyttää pakasteessa? Itse ostan tosin valmiiksi raastettua juustoa ja
saatan ostaa jonkun ylimääräisen pussin hätävaraksi pakasteeseen. Se
murenee kätevästi heti jos tarvitsee johonkin uunigratiiniin sekoittaa.
Maku ei muutu pakasteessa, onhan siinä kuitenkin riittävästi rasvaprosentteja.
Minulla on kolme ruokatarviketta melkein aina pakasteessa, siltä varalta että
täytyy äkkiä saada ruokaa jos tulee yllätysvieraita.
1) Pakastetut lohipalat, joita on 4 kpl isommassa pakkauksessa. ***
2) Kananpoikafileitä, jonka lisäksi on oltava chreme fraichea, jossa on makua,
esim. chiliä ja paprikaa, siltä varalta että tekee kanapataa. Chreme fraichen
voi pakastaa.
3) Possunfile, mieluiten sisäfile, josta teen standardipataa, ns. kreolkansk gryta,
johon laitan jotakin vahvaa makkaraa joukkoon antamaan makua, paprikasilppua
ja mausteeksi mustapippuria, suolaa ja meiramia. Ja tietysti kermaa!
Näitten tarvikkeitten kanssa ei voi epäonnistua.
Omia laiskottelupäiviäni varten on esim. Ruotsin armeijan hernekeittoa purkissa,
sitten varastoin niitä Lämmin kuppi-soppapusseja. Yksin ollessa laiskistuu, eikä
aina tule laitettua vahvempaa ruokaa. Siinä tapauksessa teen paljon eri lajeja
ja pakastan annospakkauksiin.
*** Eilen oli hätävara tarpeeseen kun tuli yllätysvieraita tuomaan puolukoita
ja juureksia.
Otin pakasteesta lohipaloja uunivuokaan, ripottelin hiema suolaa päälle.
Ja sitten vuorasin lohipalat fetajuusto-pestosekoituksella ja uuniin! Sen lisäksi
tein perunamuusia.