http://kurera.se/vinet-innehaller-mycket-mer-an-du-tror/Katsoin eilen illalla ohjelman Kalla fakta, missä tutkittiin minkälaista
"luomujuomaa" viini oikeastaan on.
Tutkittiin täkäläisen Systembolagetin myynnin 10 kärjessä olevaa
boxviiniä, joista todettiin neljässä olevan mm. ympäristömyrkkyä
jonka pitoisuus oli niin korkea että jos se määrä olisi ollut
tavallisessa juomavedessä niin vesi olisi luokiteltu juomakelvottomaksi.
Muutenkin kaikissa viineissä oli kuutisenkymmentä muuta lisäainetta,
joista asiakkaat eivät saa tietää mitään. Lisäaineet saattavat
aiheutta allergiaa, nuhaisuutta, krapulaa (ei siis ainoastaan itse
viinistä johtuva krapula).
Ympäristömyrkkyä on viininviljelijöitten mukaan "pakko" käyttää.
Myrkyt tappavat maan elinvoiman, jonka oikeastaan pitäisi antaa
makua rypäleisiin. Makua on lisättävä keinotekoisesti.
Mitä meidän viinieksperttimme Pena sanoo? Onko näistä asioista
keskusteltu viinitarhoilla käydessä?