Ikinörtit

Sitä olemme mitä nimi sanoo
yli 50 v keskustelufoorumi
 
PääsivuFAQHakuKäyttäjälistaRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Pörinätuokio

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
mirjamarja
aktiivinörtti
avatar

Viestien lukumäärä : 1263
Join date : 07.10.2009
Ikä : 84
Paikkakunta : Uusimaa, Vantaa

ViestiAihe: Vs: Pörinätuokio   To 28 Marras - 11:29:21

Illalla kuuntelin kuistilla Kehä III:n ääniä. Kuulosti kuin olisin kuunnellut kosken pauhua tai lähestyvää myrskytuulta. Kohina on aivan tasaista, ei nousuja, ei laskuja.
Kyllä sitä kuuntelee toisin kuin moottoriradan repivää moottorimelua, jossa äänenvaimentimet eivät ole käytössä, ja kaasutus mutkissa ja suorilla vaihtelee.

vielä jaksaa
Takaisin alkuun Siirry alas
MdK
aktiivinörtti


Viestien lukumäärä : 1760
Join date : 03.10.2009

ViestiAihe: Vs: Pörinätuokio   To 28 Marras - 10:36:50


Melusaaste on minullakin suurin pelkoni kun ajattelen että tältä
hiljaiselta kylältä muuttaisin kaupunkiin, missä ei naapureitaan
voi valita.

Täytyy vaan toivoa että kuulo heikkenee entisestään! silent 
Takaisin alkuun Siirry alas
Katleija
aktiivinörtti
avatar

Viestien lukumäärä : 963
Join date : 04.10.2009
Ikä : 81
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Pörinätuokio   To 28 Marras - 9:39:41

Teilläkään ei ympäristö ollut samanlainen silloin kun tälle alueelle tulitte. Asutus lisääntyy ja kaikki sen mukana tullut muuttaa koko alueen erilaiseksi. Ruuhka-alueella elätte. Jossain päin maalla kaikki pysyy samanlaisena.
Minä olen seurannut rakentamista täällä kaupungin laidalla. Tuossa aika lähellä rakennettiin kerrostalo hienolle paikalle. Vapaat näkymät ikkunoista. Rakennus- ja myyntivaiheessa ainakaan ei kerrottu mitään viereen rakennettavasta toisesta kerrostalosta.
No se toinen talo tuli aikanaan siihen viereen pienelle tontille ja siinä sitten katselevat asukkaat nokakkoin toisiaan parvekkeiltaan. Toinen talo jopa estää auringon paisteen toiselta. Puolenpäivän jälkeen talo jää ihan varjoon.
Minustakin olisi omassa kodissani kiva ettei illalla valojen aikaan tarvitsisi tuohon olohuoneen ikkunaan sälekaihtimia päälle laittaa kuten ei kolmeen muuhunkaan, mutta tämmöisessä vinkkelitalossa näköyhteys vinosti vastakkaiseen sivuun tekee sen että tuntuu mukavammalta suojautua.
Tässä talossa on tosi rauhallista, asukkaat elävät siivosti ja enemmän vanhempaa väkeä, mitä nyt noissa parissa vuokrayksiössä on nuorempia. Mitään ääniä ei kuulu asuntooni, olen kuin herran kukkarossa.näkymiin 
Takaisin alkuun Siirry alas
mirjamarja
aktiivinörtti
avatar

Viestien lukumäärä : 1263
Join date : 07.10.2009
Ikä : 84
Paikkakunta : Uusimaa, Vantaa

ViestiAihe: Vs: Pörinätuokio   To 28 Marras - 0:42:43

Onhan sekin jotain, kun huomaa, ettei vetovoima ole vähentynyt vielä tässäkään iässä. hulluna2 
Takaisin alkuun Siirry alas
faari
aktiivinörtti
avatar

Viestien lukumäärä : 1358
Join date : 05.10.2009
Ikä : 75
Paikkakunta : turku - länsiturunmaa - pto de Mazarron

ViestiAihe: Vs: Pörinätuokio   Ti 26 Marras - 20:32:30

Varmaan vedät melua puoleesi?

________**_________
ollaan me kaikki niin tärkeitä!?
Takaisin alkuun Siirry alas
http://koti.mbnet.fi/faari/
mirjamarja
aktiivinörtti
avatar

Viestien lukumäärä : 1263
Join date : 07.10.2009
Ikä : 84
Paikkakunta : Uusimaa, Vantaa

ViestiAihe: Pörinätuokio   To 21 Marras - 15:04:38

Kai nyt kaikki palsalaiset ovat kylliksi kuullet, että kesämökkimme taka-alalla on Motopark.niminen äänisaastuttaja.
Jatkuva valituskierre on varsinkin nyt tällä uudella vuosituhannella ollut, kun ympäristöasioissa elämäntyönsä tehnyt asukas jäi eläkkeelle. Jatkaa nyt työtään jonka niin hyvin osaa. Motopark on helisemässä, koska tämä eläkeläinen tuntee ja tietää, kuinka asiat menevät eteenpäin. Hänellä on aikaa tutkia lait ja asetukset, niin että hänen laatimansa valitukset eivät kaadu asiantuntemattomuuteen.

Nyt on taas yksi valitus päättäjillä ja Motoparkin edustaja vetoaa siihen, että alueella on toiminut aikoinaan Outokummun nikkelikaivos.
Se ei paljon äännellyt, ja kaivos toimi syvällä maan alla. Minä en kesämökkiläisenä edes tiennyt, että siellä toimintaa olikaan, saati että olisin jostakin häiriintynyt.

Nyt Motoparkin puolestapuhujat kuitenkin vetoavat tähän kaivokseen ja viimeisin perustelu on, että paikkakuntalaiset ovat hyväksyneet melun, johon he ovat tottuneet jo 50 v ajan. farao 
On siinäkin perustelu.
Miten päättäjät voisivat siunata melun aiheuttamisen sillä perusteella, että asukkaat ovat näin kauan jo melua kestäneet!
Mutta hyvähän on, että Motopark itse toteaa, että paikkakunta on melua kestänyt jo puoli vuosisataa. Olisi aika varmaan jo päästä rauhaan.

Vastineessamme tosin tyrmätään tämä väite. Melua on kestettu vuodesta 1987, ja on tiedossa se ensimmäinen melupäiväkin, muistakseni elokuussa sinä vuonna. Mutta kyllähän tuo jo aika kauan on häirinnyt, varsinkin, kun 15 v. ajan ei mitään rajoituksia äänille ollut.

Tämä  viaton vuodatus nyt tässä sen vuoksi, että Vantaalla asumme Kehä III:n vieressä 100 m päässä, ja nyt siihen rakenneteaan kolmas kaista, jota pitkin aletaan ajaa rekoilla jätekuormia läheiselle jätteenpoistolaitokselle, joka avataan lähitulevaisuudessa. Olemme v. 1968 asti anoneet meluaitaa tien varteen, ja nyt - hurraa - on luvattu liikenneympyrän rampille metrin korkuinen aita.
Ramppi on alueemme ulkoreunalla, joten ihmettelemm kuorossa, ketä varten tämä aitaus oikein on ajateltu. Metrin korkea meluaita on vähän kuin iskisi märällä rätillä päin silmiä.
Asumustemme kohdalle ei tule minkäänlaista meluaitaa. Edes metriä.

Niinpä voin lohduttautua sillä, että olen harjaantunut melunkuuntelija. Täytyy vain pitää ikkunat kiinni kuten mökilläkin.
Pihakin pysyy kunnossa, kun siellä ei tule turhaan maleksittua.

lol! lol!
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Pörinätuokio   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Pörinätuokio
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ikinörtit :: Hyvä olo ja maailma :: asuminen-
Siirry: