Ikinörtit

Sitä olemme mitä nimi sanoo
yli 50 v keskustelufoorumi
 
PääsivuFAQHakuKäyttäjälistaRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Rahat ja henki

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
mirjamarja
aktiivinörtti
mirjamarja

Viestien lukumäärä : 1263
Join date : 07.10.2009
Ikä : 85
Paikkakunta : Uusimaa, Vantaa

ViestiAihe: Vs: Rahat ja henki   To 28 Helmi - 1:04:53

Aika hurja hinta kukista!
Me selviämme kyllä 90 eurolla per kesä. Eivät ole vuosiin nostaneet hintaa. Mutta vähän kuivakan näköinen se hautausmaa oli, kun siellä kävin. Kaikille seurakunnan hoidossa oleville haudoille oli istutettu runsaasti kukkivaa annansilmää kiven leveydeltä. Kaikki kirkkaan punaisia, kaikki istutukset samalla tavalla.

Niinpä selvisi, että tämä vanha hautausmaa on täynnä seurakunnan hoteissa olevia sukuhautoja. Meillä on kerätty kolehtia vuosia, sitten saatiin pieni perintö, jota ei jaettu kymmenille serkunserkuille, vaan jätettiin haudanhoitokassaan. Nyt alkaa pohja paistaa. Saa nähdä, miten jatkossa.
confusedconfusedconfused
Takaisin alkuun Siirry alas
Frederiikka
aktiivinörtti
Frederiikka

Viestien lukumäärä : 887
Join date : 04.10.2009
Ikä : 73
Paikkakunta : Kymenlaakso, Kouvola-Kymijoen kaupunki

ViestiAihe: Vs: Rahat ja henki   Ke 27 Helmi - 18:47:33

En ole vielä tänä vuonna saanut seurakunnalta "haudanhoitotarjousta", joten vilkaisin heidän nettisivuilleen. Hinnat ovat taas nousseet. Yhden kesän kukkahoito sukuhaudallemme maksaa tänä vuonna 130,90€. Siihen sisältyisi esim. kolme verenpisaraa ja niiden sekä kahden kuunliljaistutuksen kastelu. Jos itse istutan kukat ja otan vaan kasteluhoidon, ovat kustannukset yhdeltä kesältä 42€.

Täällä kukkahoitoon sisältyy istutettuna 2 isoa kukkaa tai 5 pientä kukkaa yhden hautapaikan levyiselle haudalle. Kukkia istutetaan yhtä rinnakkaispaikkaa kohden lisää 1 iso kukka tai 3 pientä kukkaa. Kukkahoidon hinta pysyy samana viiden hautapaikan tai suuremman haudan levyisessä haudassa, jolloin istutettavien kukkien määrät ovat 6 isoa tai 17 pientä kukkaa. Kukat kastellaan, lannoitetaan, nypitään ja huolehditaan kasvinsuojelusta. Kukkapesä pidetään rikkakasveista vapaana. Mikäli hoitokauden aikana kukat kuolevat kasvitaudin yms. seurauksena, istutetaan yhdet uudet kukat tilalle. Kukat valitsee haudoille kasvupaikan mukaan hautausmaan henkilökunta.

Luulen, että sukuhautamme hoito loppuu minuun. Tämän vuoden hinnaston mukaan 10 vuoden kukkahoito ja pinnanhoito maksaisivat haudallemme 1636,80€. Uutuutena hoito-ohjelmaan on otettu tänä vuonna perennahoito, joka on edullisempi. Olen ajatellut, että sitten kun en enää jaksa sukuhautaa hoitaa, neuvottelen 10 vuoden perennahoidosta ja maksan sen. Mielessä on käynyt myös haudanhoitorahaston perustaminen. Sen saatan tehdäkin, mutta ensin on tehtävä "pieniä asuntojärjestelyjä." Laughing

Takaisin alkuun Siirry alas
MdK
aktiivinörtti


Viestien lukumäärä : 1760
Join date : 03.10.2009

ViestiAihe: Vs: Rahat ja henki   Ke 27 Helmi - 17:18:21


Eipä ole tullut ajateltua tuollaista "mahdollisuutta", että sukuhaudan ulkonäköön
voi hautakonttori vaikuttaa tuolla tavalla.
Olisiko itua kerätä maksumiehet kokoon ja esittää yhteinen toivomus hautakonttorille
että hauta pidettäisiin mahdollisimman hyvinhoidetun näköisenä ja että istutukset
yritettäisiin levittää mahdollisimman tasaisesti hautakivien eteen?
Takaisin alkuun Siirry alas
mirjamarja
aktiivinörtti
mirjamarja

Viestien lukumäärä : 1263
Join date : 07.10.2009
Ikä : 85
Paikkakunta : Uusimaa, Vantaa

ViestiAihe: Rahat ja henki   Ke 27 Helmi - 14:31:51

Kun en todellakaan tiedä, mihin kirjoittaisin, niin tähän sitten. Pitää purkaa harmistumista, vaikka tämä asia ei nörttejä edes hipaisekaan.
Suvullamme on ikivanha hauta Kauhavalla. Siihen ei 70 vuoteen ole ketään haudattu. Hauta on 1800-luvun kokoa: monta metriä kanttiinsa reunakivilliä eristettyna, ja alueen keskellä kaksi hautakiveä, joissa yhteensä 3 nimeä.
Nämä henkilöt ovat sukumme arvostamia henkilöitä, ja siksi haudasta on pidetty huolta nämä vuodet. I love youI love youI love you
Kävin katsomassa hautaa viime kesänä ja minua harmitti, kun maksamiamme kukkia on toisen kiven edessä hirveän iso puska. Johtuu siitä, että kivessä on kaksi nimea. Kysyin hautakonttorista, eikö nyt vähempi riittäisi, kun ei tuollainen kukkapaljous edes ole hyvän näköinen.
Mutta laskutus on henkilömäärän mukaan. Näen punaista. Olisiko tilanne sama, jos kiviin olisi hakattu kaikkien aikojen kuluessa haudattujen nimet. 1800-luvulla hautaan on siunattu lapsia ja muita perheenjäseniä, joilla varmaan on ollut puiset ristit. Vasta 1900-luku oli tuonut vaurautta perheelle sen verran, että hautakiviinkin riitti rahaa. Kuvitella, että kivissä olisi vaikkapa 10 nimeä. Minkälainen kukkameri haudoilla huojuisikaan!
No, haudan hoitomaksu määräytyy muistomerkkien nimien mukaan, niin että puisten ristien katoaminen on meille suuri säästö!
En käsitä tuollaistakin rahanlypsytaktiikkaa. Ilmoitin hautakonttoriin, että kukkaistutusten pitää olla samankokoiset molempien kivien edessä, eikä niiden ole pakko olla pensaan kokoiset. Maksu tulee kuitenkin olemaan kolminkertainen. Kun meidän jälkikasvumme perivät haudan hoidon, luulenpa vaan, että maksut loppuvat siihen.
cyclopscyclopscyclops
Takaisin alkuun Siirry alas
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Rahat ja henki   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Rahat ja henki
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ikinörtit :: Kaikenmaailman sekalaiset höpinät tänne :: höpinäpönttö-
Siirry: