Ikinörtit

Sitä olemme mitä nimi sanoo
yli 50 v keskustelufoorumi
 
PääsivuFAQHakuKäyttäjälistaRekisteröidyKirjaudu sisään

Jaa | 
 

 Ulkomaan mummot

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Katleija
aktiivinörtti
avatar

Viestien lukumäärä : 963
Join date : 04.10.2009
Ikä : 81
Paikkakunta : Turku

ViestiAihe: Vs: Ulkomaan mummot   To 24 Kesä - 10:40:03

Harjoittiko Suomalaissairaala terrorisointia, kun kehoitti omaisia hakemaan mummon kotiin, kuten Irina Antonovan tytär kertoi. Minä kylläkin luottaisin sairaalalaitokseemme siinä, että potilas kotiutetaan heti, kun hän ei ole enää sairaalahoidon tarpeessa. Tytärhän ei sitten voinutkaan äitiään kotona hoitaa, vaan Venäjälle siirsivät. Sielläkin sairaalassa sanottiin mummon olevan kohtalaisessa kunnossa ja hoitokotiin pian siirrettävissä, jossa pääsee äidinkieltään puhuvien seuraan.
Omaisten kannalta vierailumatkat tosin ovat pitemmät, kuin jos olisi suomalaiseen vanhainkotiin päässyt. Niinhän asiat olisivat kuitenkin täällä menneet.
Tarmokkaita olivat kuitenkin yrittämään. Ei kai mummo ollut perheessä aina asunut, sillä pariskuntahan on jo suomen kansalaisia ja vuosia täällä olleet.
Helpointa olisi ollut antaa Irinamummon jäädä, mutta seuraukset oli otattava huomioon yleisesti.
Takaisin alkuun Siirry alas
mirjamarja
aktiivinörtti
avatar

Viestien lukumäärä : 1263
Join date : 07.10.2009
Ikä : 84
Paikkakunta : Uusimaa, Vantaa

ViestiAihe: Ulkomaan mummot   Su 13 Kesä - 18:28:21

Nyt sitten se venäläinen mummu on siirretty tai lähtemässä Viipuriin. Itse Putin oli sanonut keskustelun lomassa Vanhaselle, että mummu tullaan hoitamaan vanhainkodissa.
Onko se niin ihmeellinen asia, että tuolla tasolla asiasta pitää keskustella. Tuuliajolleko hän olisi joutunut ilman tätä mediapaisutusta! Ei ihme, että tytär taisteli kynsin ja hampain!

Egyptläinen mummu sen sijaan ei meinaa lähteä mihinkään. Lähtöpäivä olisi tänään.
Aikaisemmin hänen poikansa sanoivat, että lähtevät äitimuorin kanssa Egyptiin, jollei äiti saa jäädä. Heillä on ollut vaikka kuinka pitkä aika hoitaa asia, mutta nyt vain piilotellaan mummoa ja odotetaan ihmettä.

Vähän alkaa olla mummovastaisuutta ilimassa, kun perhe ei edes mieti, miten he itse voisivat asian hoitaa. Suomalaisista eläkeläisistä moni muuttaa ulkomaille muutamaksi kuukaudeksi ja palaa Suomeen, kun oleskelulupa on käytetty. Sama ensi vuonna.
Miksei Egyptin mummo voi muuttaa kotimaahansa samalla periaatteella? Hänhän on ihan pontevan oloinen ihminen, ja lapsista voisi joku mennä mukaan asioita hoitamaan, jos ei mummo katso pärjäävänsä.

Kyllähän sitä rannalla voi neuvoa, kun merellä vahinko sattuu, tietenkin, mutta olen ajatellut asiaa omalle kohdalleni. Ikinä en viitsisi olla tuollaisesa höykytyksessä. Kotimaahan Egypti mummolle on, tuttu paikka.

... tonttu ...
Takaisin alkuun Siirry alas
 
Ulkomaan mummot
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ikinörtit :: Yleinen keskustelualue :: päivän keskusteluteema?-
Siirry: