Viinin terveellisyydestä on kaikkina aikoina oltu monta mieltä, ainakin täällä
pohjoismaissa, missä alkoholin käyttö enimmäkseen on humalahakuisuutta,
eikä kuulu joka mökin ruokakulttuuriin.
Linköpingin terveysyliopstossa on nuorehko professori, Fredrik Nyström, joka
on erikoistunut sisäelinten sairauksiin ja päätti tehdä tutkimustyötä, kuinka
jokapäiväinen viinin käyttö vaikuttaa esim. veren kolestroliin ja maksaan.
Hänellä oli koehenkilöinä nuoria, terveitä opiskelijoita Linköpingin yliopistosta,
sekä tyttöjä että poikia. Tytöt saivat juoda lasillisen punaviiniä joka päivä
kolmen kuukauden aikana ja pojat kaksi lasillista saman ajan sisällä.
Tutkimuksen tuloksena oli että kolestroliarvot laskivat ja maksa-arvot olivat
muuttumattomat. Jotta fuskaajat paljastuisivat, otettiin jokaiselta myös n 3 cm
hiustupsu, joka paljastaisi jos ei ole juonut annostaan joka päivä.
Varoituksena tietysti liiallinen alkoholinkäyttö niille, joilla on geneettistä
taipumusta kehittää alkoholismia.
Fredrik Nyström oli miettinyt sitä, että välimeren maissa ihmisillä on hyvin
harvoin kolestrolin aiheuttamia sairauksia. Suojeleeko punaviinin antioksidantit
verisuonia? Vastaus: Näin on.
http://figureskate2008hb.svt.se/2.108068/1.1867494/ett_glas_vin_varje_dag_sanker_kolesterolet&lid=aldreNyheter_1513597&lpos=rubrik_1867494